Barion Pixel

A kavics festés nagyon jó szórakozás, de akinek nem sikerül olyan szépen rajzolnia, annak lehet, hogy hamar elmegy a kedve tőle. Helyette kipróbálhatjátok a kavicsra – ragasztás technikáját, ami sokkal egyszerűbb és gyorsabb is! Ajándéknak is nagyon jó, hiszen bármilyen stílusú képet ragaszthattok rá!

Mindenképpen nagyobb formájú, sima felületű kavicsokat keressetek!

 

 

Gondolkodjatok el, milyen növény, állat, vagy tárgy illik a megajándékozotthoz!
Ha ezt kitaláltátok, keresgéljetek képeket különböző régi újságokban, képregényekben, olvasókönyvben, gyerekmagazinokban. A kiválasztott képet vágjátok körbe és dekupázs ragasztóval (ennek hiányában vízzel kissé felhigított faragasztóval) ragasszátok fel a kőre.

 

 

Nyugodtan kenjétek be kívülről is, a száradás után nem fog látszani semmi, viszont megóvja a képet az elszakadástól.

 

 

Próbálgassátok, hogy melyik képe melyik kőre illik a legjobban! Végül mindegyik megtalálja majd a helyét!

 

 

Ezeket a kavicsokat ovis gyerekeknek készítettem ajándékba. Talán felismered, hogy mindegyik kép egy ovis jelet ábrázol!

Hasonló „varázskavicsok” segíthetnek az első oviban töltött napok idején is az elválásban. Készítsétek el közösen, és beszéljétek meg, hogy amikor gyerkőcöd megérinti, megsimogatja, vagy kezébe fogja a kavicsot, úgy fogja érezni, mintha te is ott lennél vele! Mivel a gyermeki világképnek szerves része a varázslat, az óvodás gyerekek ösztönösen hisznek az ilyen típusú megerősítésekben és gyakran beválik!

 

 

„Ők” pedig karácsonyi ajándékok voltak.
Bár a kicsi gyerekek nem tudják ilyen pontosan körbevágni a képeket, jó ötlet, ha ők nagyjából kivágják az oldalról a kis képet, te pedig pontosítod a vágást. A ragasztó felkenését pedig nyugodtan bízd rájuk! Ha a fenti képre kattintasz, azt is el tudod olvasni, miért hasznos számukra ez a játék!

 

Jó szórakozást!

Nézd meg az ovikezdéshez készült nyomtatható játékokat!

✅Napirend képek

✅Játékok helye

✅gyerekek számlálása

✅Jelek párosítása

 

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!