Barion Pixel

Lassacskán azért mindenkit megérint a karácsonyi készülődés hangulata. Visszafelé számolunk, gyertyát gyújtunk, tervezgetünk, recepteket keresünk, vásárolunk. Persze jó lenne egy kis adventi hangulatot varázsolni a lakásban is – de kinek van erre ideje? Ne félj, van egy gyors ötletem, amibe a gyerekeket is be tudod vonni! Nézd csak! Karácsonyi ablakdíszek csomagolópapírból.

Ha idén még nem is vásároltál csomagolópapírt, talán tavalyról maradt még egy-egy darab a tekercsből (ugye nem dobod el a szebbnél-szebb ajándékcsomagolókat?). Nincs más dolgotok, mint a nektek tetsző mintákat kivágni, aztán kör alakban felragasztgatni.

 

karácsonyi ablakdíszek csomagolópapírból

 

Ollóval vagdosni még a fiúk is szeretnek – és hidd el, az sem baj, ha girbegurbára sikerül egy-két vágás, annál nagyobb öröm lesz ránézni!

Ha van otthon egy papírtányérotok, akkor nagyon könnyű dolgotok lesz – ha nincs, egyszerűen rajzoljatok körbe egy tányért valamilyen keményebb dobozon (pizzásdoboz) és vágjátok ki a karikát. Erre ragasztgathatjátok sorminta szerűen a kivágott kis képeket.

 

karácsonyi ablakdíszek csomagolópapírból

 

Bár egy kicsit “műanyag” hatása van, de én most lamináltam is a kész díszt, mert igen vékony volt a csomagolópapír. A kör közepét pedig beragasztóztam és megszórtam cukorral – mintha havas lenne a táj! De laminálás nélkül is szép!

 

karácsonyi ablakdíszek csomagolópapírból

 

 

karácsonyi ablakdíszek csomagolópapírból

 

Sokféle csomagolópapírból sok különböző kis koszorút készíthettek, amelyek hangulatuktól függően akár a gyerekszoba-, vagy a bejárati ajtóra is akaszthatók.

 

karácsonyi ablakdíszek csomagolópapírból

Készítsd el A három fenyőfa c. mese bábjait!

Legyél a Játéktár tagja!