Barion Pixel

A gyurmázós játékok nem csak a kis ujjak ügyesítésére jók. Nagyon sokféle feladatot és témakört kombinálhattok a gyurmázással. A gyurmát azért is szeretjük az oviban, mert kicsiket, nagyokat egyaránt be lehet vonni ebbe a foglalatosságba. Ráadásul a fiúk is szívesen ülnek le gyurmázni, hiszen azt lehet püfölni, döngölni, gyömöszölni teljes erőbedobással. Nagyon jót tesz a kis ujjaknak, erősebbek, ügyesebbek lesznek a formázástól, gyúrástól. A gyurmával való játék egyre aprólékosabb mozdulatokra sarkallja a gyerekeket, lehetőség nyílik a sok-sok forma megnevezésére és játék közben a mondókázásra, éneklésre is. A gyurmázás nagyon jól lehet kombinálni a nyomtatható játékokkal is. Például így:

A legutóbb nagyon tetszett a gyerekeknek a gyümölcsfa készítés – amikor a kinyomtatott, laminált, fát ábrázoló lapra sokféle gyümölcsöt nyomkodtak. Érdemes színes gyurmát használni, ebből aztán készülhet alma, körte, szilva, vagy akár dió is! Ha tavasszal játszotok vele, színes virágokat készíthettek a fára. 

 

 

Ha szeretnéd kinyomtatni a fát, kattints ide!

Ezen kívül még egy feladatlapot készítettem a gyurmázáshoz, ami egy kamrapolcot ábrázol. Az almák sorban helyezkednek el rajta, különböző színekkel jelölve. Olyan színű almát kell gömbölyíteni a gyurmából, amilyen következik a sorban. Persze az almák bizonyos szabály szerint követik egymást a polcon, így a színek megnevezésén kívül a sorozat-alkotást is gyakorolják a gyerekek. 

 

Ha ti is szeretnétek ilyet játszani, töltsd le a feladatlapot ide kattintva!

Sokféle ötletet kitalálhattok a gyurmázáshoz, például ilyeneket:

Töltsd le a képen látható kopasz fát ide kattintva és készítsetek belőle színes gyurma segítségével, vagy akár színes levelek ragasztásával őszi fát.

Nézd meg ezt a gyurma-ötletet is, amihez otthon készíthető gyurma receptet is találtok!

Ha tetszenek a letölthető, nyomtatható játékok, amelyeket gyurmázáshoz is használhattok, akkor nézd meg a  Gyurmázós oldalakat a webshopban!

 

Jó játékot!

Nézd meg az őszi gyümölcsökkel kapcsolatos

összes ötletet!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!