Újabb ötletek nyári szünetre! Nyáron is előfordul, hogy lehűl az idő és a pancsolós, strandolós játékokra várni kell egy kicsit. Addig is nagyszerűen tölthetitek az időt érdekes játékokkal. Hűvösebb időre szóló tippeket válogattam most össze, amelyeket akár nagy kánikulában a szobába húzódva is felhasználhattok. Ha még van időtök, nézelődjetek tovább az ajánlott weboldalakon, sok-sok jó ötletet találtok! 

 

Hétfő – Bábozzunk!

 

Ugye kedvelitek az olyan játékötleteket, amelyekhez nem kell egy fél kreatív boltot felvásárolni, hanem minden hozzávaló nagy valószínűséggel otthon is megtalálható? A báb készítés pontosan ilyen! Biztosan ti is készítettetek már fakanálból bábot, vagy egy régi kötött kesztyű ujját levágva ujjbábot. Hasonlóan egyszerű ötleteket találsz a következő képeken. Ötlet forrása: Childhood 101 

 


ötletek nyári szünetre

ötletek nyári szünetre

 

ujjbáb készítés

 

 

Kedd – Rajzoljunk egy várost!

 

Bármelyik kis boltban lehet vásárolni háztartási csomagolópapírt, amit kiterítve egy jókora rajzolható, festhető felületet kaptok. Álmodjatok meg egy várost utakkal, kis tóval, házakkal, parkkal…talán még egy ovi, vagy egy iskola is helyet kaphat benne! Be is járhatjátok az útvonalat a saját házatoktól a suliig! Merre kanyarodjon az autó?

 

ötletek nyári szünetre

 

 

Szerda- Készítsünk vicces fotókat!

 

Ha egy nap éppen aszfaltkrétával rajzoltok az úton, vagy járdán, elkészíthetitek például ezeket a vicces fotókat is! Találjatok ki magatok is hasonlókat!

 

ötletek nyári szünetre gyerekekkel

 

Csütörtök – Kötéllabirintus

 

Ha van nálatok kert, vagy udvar egy-két fával, könnyen készíthettek egy igazi mászó-kúszó-bújó pályát kötelek segítségével. Ha emeletes házban laktok, miért ne mehetnétek ki a közeli parkba, vagy játszótérre egy hosszú ruhaszárító kötéllel? Szerintem a többi gyerkőc is jól fog szórakozni! Ötlet: Tech preschool

 

ötletek nyári szünetre mozgás

kinti játékötlet nyári szünetre

 

 

Péntek – Mindent a csövekbe!

 

A kisgyerekek szeretnek minden apró dolgot valamilyen kicsi, szűk helyre betuszkolni, legyen az bármilyen lyuk, vagy nyílás. Miért ne tehetnék ezt meg “szervezett körülmények között” is? Ha pár papírguriga henger összeragasztgattok, máris egy olyan szerkentyűt kaptok, amibe bátran lehet bepotyogtatni bármilyen apróságot. Ráadás alul még ki is esik! Lehet kísérletezni: mi az ami befér, mi az ami nem?

 

 

Ha pedig mindezt egy nagy dobozban ülve teszik, talán a biztonságuk miatt sem kell aggódni! Ötlet: The Imagination Tree

Jó játékot!