Ugye nálatok is sok-sok papírdoboz hever a sufniban? Jó esetben a papírgyűjtőben végzik, de sokkal jobb sorsuk is lehet: átváltozhatnak színes, vidám házikókká, sőt lehet belőlük bolt, óvoda, fodrászat, vagy éppen egy magas felhőkarcoló. Nagyszerű játékötlet esős időre!

A dobozokat először is le kell festeni. Ha esetleg van otthon maradék falfestéketek, kiválóan alkalmas lesz a célra (én is ezt használtam). Ennek hiányában használhattok akrilfestéket, vagy temperát is. Ha nagyobb városkát terveztek, akkor temperából célszerű a nagyobb flakonos kiszerelést választani, azt kevéssé kell higítani. A pici tubusos színek hamar elfogynak a dobozok nagy felületén. Festés előtt távolítsatok el minden címkét!

házikó dobozból

Érdemes egy jó nagy területet kijelölni a festéshez, és ezt leteríteni valamilyen rossz terítővel, vagy sok-sok újságpapírral. Jó, ha a szabadban tudtok dolgozni, bár ehhez inkább a szélcsendes idő alkalmas.

házikó dobozból

Ha fehér színt választotok, a dobozokat legalább kétszer-háromszor át kell majd festeni, hogy szépen befedje őket. Sötét színeknél elég kevesebbszer is.

 

 házikó dobozból

 

Amíg szárad a festék, vágjatok ki színes papírból ablakokat! Ha nem szeretnétek vonalzóval méregetni, akkor fogjatok egy kb. 10X20 cm-es csíkot (a méret igazából mindegy) és hajtsátok félbe először hosszában, majd többször keresztben is. A végén ilyen legyen:

színek, formák

Aztán egyszerűen vágjátok ki a téglalapokat a hajtásvonalak mentén. Készen is vannak az ablakok! Színes papíron kívül használhattok fényes csomagolópapírt is! (Sajnos ezt nem lehet összehajtogatni!)

 

házikó dobozból

 

Mi felhasználtuk a korábban készített emeletes parkoló alsó részét is (sajnos a sok játéktól már szétesett).

 

játékötlet ovisoknak

 

Az ajtók fölé készíthettek feliratokat is! 

 

házikó dobozból

 

Ugye nálatok is akad sok-sok mütyür, amivel benépesíthetitek a várost?

 

házikó dobozból

 

A dobozok belső részét is kidíszíthetitek! Hát, a lépcsőt itt kicsit elszúrtuk 🙂

házikó dobozból

Jó játékot!