Barion Pixel
Végre előkerültek a medencék, pancsolók és egész nap lehet lubickolni, locsolni a vízben. Ha már megunták a gyerekek a medencézést és a vízipisztoly csatát, készítsetek egy mini kísérleti terepet, ahol sokféle módon öntögethetik, locsolhatják a vizet a gyerekek. Szedjetek össze mindenféle csövet, PET palackokat, tölcséreket, edényeket és kezdődhet az építkezés! Vizes játékok gyerekeknek.

Ha nektek is van drótkerítésetek, akkor nagyon egyszerű rögzíteni az alkatrészeket. Az edényeket felakaszthatjátok kampóval, a többi dolgot pedig rögzíthetitek kis drótdarabbal, vagy egyszerűen befőttesgumival.
 

Vizes játékok gyerekeknek

 

 
Jó, ha sokféle üveget, tálkát, csövet használtok. Lehet közötte lyukacsos (szita, tésztaszűrő), keskenyebb és vastagabb, rövidebb és hosszabb. Így a gyerekek többféle módon megfigyelhetik a vízsugár folyását.
 

 

Vizes játékok gyerekeknek

Vizes játékok gyerekeknek

 

 
Ha nincs olyan felület, amire felakaszthatjátok a hozzávalókat, akkor felállíthattok kis asztalkát, ládát, dobozt, aminek a tetejére elhelyezhettek PET palackokat. Ezekbe fúrjatok lyukat és dugjátok bele a csöveket.
 

 

Vizes játékok gyerekeknek

 

De megteszi egy falnak támasztott raklap, vagy más nagyobb deszkalap is:

 

játékok vízzel gyerekeknek

(forrás: Playing by the Book)

 

Ne gondoljátok, hogy ezzel a játékkal pazarolják a vizet a gyerekek! Hiszen amit fönt beöntenek, az lent összegyűlik egy vödörben és újra felhasználható!

 

játékok vízzel gyerekeknek

 

játékok vízzel gyerekeknek

(forrás: Happy hooligans)

játékok vízzel gyerekeknek

(http://learningandteachingwithpreschoolers.blogspot.hu)

játékok vízzel gyerekeknek

(forrás: Share and remember)

 

Mire jó ez? A játék közben a kisgyerekek rengeteg tapasztalatot gyűjtenek a vízről. Megfigyelik, hogy a víz folyik, csöpög, el tud kanyarodni, átkerül egyik edényből a másikba, de fölfelé bizony nem tud közlekedni. Ha fönt beöntünk egy kancsó vizet, lent ugyanannyi gyűlik össze a vödörben. Próbálgathatjátok azt is: melyik csövön folyik le hamarabb a víz: a vastagon, vagy a vékonyon?

Jó pancsolást!

Készítsd el a víz világnapjával kapcsolatos játékokat is!

Legyél a Játéktár tagja!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!