Barion Pixel

A nyári nagy melegben néha úgy érezzük, mintha sivatagi tájakon járnánk. De milyen is lenne, ha ott élnénk, ahol mindig ennyire süt a nap? Bizony, állandóan melegünk lenne, jól lebarnulnánk, ráadásul találkozhatnánk olyan állatokkal, amelyek nálunk csak az állatkertekben láthatók – például zsiráffal és zebrával! Mielőtt elköltöznétek, inkább készítsetek egyet-kettőt saját kezűleg!

Ha nagy a forróság, néha kénytelenek vagyunk behúzódni a zárt ajtók mögé. Egy-két gyors ötlettel azonban hamar telik az idő, ráadásul a kis kezek is ügyesednek! Ha van otthon fehér, vagy sárga papírotok, nyomtassátok ki ezt a sablont és rajzoljátok körbe a színes lapokon!

afrikai-allatok.

Az elsőből zsiráf, a másodikból zebra (vagy akár lovacska is) készülhet. Az állatok testéhez egyszerűen vágjatok ki egy ovális, hosszúkás formát, a lábaihoz pedig csíkokat. Persze a méretezésre ügyelni kell, hiszen a zsiráf nyaka és lábai hosszabbak, a zebráé rövidebbek. A hosszú nyakra sörény is készülhet:

A zsiráf testét pöttyözhetitek az ujjatokkal:

A zebra pedig fekete csíkokat kaphat – kisebbek ezt is meghúzhatják az ujjukkal, nagyobbak pedig megpróbálhatják ecsettel is.

Egy melegen tűző napocskával kiegészítve máris Afrikában érezhetitek magatokat!

Ha pedig másfajta állatok is kerülnek a képre, akár egy állatkertet is elkészíthettek!

Jó szórakozást!