Barion Pixel
A tojásokat lehet, festeni, ragasztani, pöttyözni, vagy csíkozni, esetleg vicces figurát készíteni belőle. A húsvéti tojások manapság már nagyon sokfélék lehetnek. És természetesen van közöttük sok olyan ötlet, amely a gyerekekkel együtt is kivitelezhető. Nézz körül, biztosan találsz kedvedre valót! Húsvéti tojás díszítés gyerekekkel.

A színesre festett tojásokból készülhetnek mókás tojásfejek. Ha nincs kéznél színes toll, használhattok maradék bolyhos, szőrmés anyagot, vagy fonalat is.

 

Húsvéti tojás díszítés gyerekekkel.

Plain Vanilla Mom

 

Ha egy-két tojás nem sikerül olyan szépen, vagy leesik és megreped, törjétek össze a héját és ragasztgassatok mozaik mintát egy másik színes tojásra.

 

Húsvéti tojás díszítés gyerekekkel.

 

Főtt tojáson is használhatjátok a szalvéta technikát. A kivágott mintákat dekupázs ragasztóval, vagy egyszerűen vízzel higított faragasztóval is rásimíthatjátok a tojásokra. Ovisoknak még bonyolult a virágminták kivágása, ezért ők nyugodtan kanyaríthatnak szabálytalan foltokat, pöttyöket, vagy éppen háromszögeket is. A híg ragasztót pedig ecsettel vihetik fel a tojásra.

 

Húsvéti tojás díszítés gyerekekkel.

 

Ragasztgassatok a tojásokra matricákat! Ha festés után leszeditek és egy másik színű festékbe rakjátok a tojást, érdekes mintát kaptok. Matrica helyett öntapadós tapétából is szúrhattok ki formákat mintalyukasztóval!

 

Húsvéti tojás díszítés gyerekekkel.

Creative Connections for Kids

 

A hagyományos berzselés modern változata: a növénykék leveleiből betűket kivágva készül a monogramos tojás. Jó szorosan kössétek be egy harisnya darabba, hogy ne mozduljon el a minta! Még jobb megoldás, ha tojásfehérjével ragasztjátok rá a tojásra a díszítést és így kerül a harisnyába.

 

húsvéti tojás díszítés gyerekekkel

Hugo and Mathilda

 

Ha temperát, vagy hobbifestéket használtok, ezúttal próbáljátok meg csepegtetni egy cseppentő segítségével!

 

húsvéti tojás díszítés gyerekekkel

www.messforless.net

Ehhez a mintához a zsírkrétával beszínezett tojásokat fessétek be sötét színű festékkel, majd száradás után kapargassatok bele vonalakat, formákat!

 

Húsvéti tojás díszítés gyerekekkel.

http://www.blogmemom.com/

 

Jaj de szépek! Pedig csak egy csomag befőttes gumi kell hozzájuk!

 

Húsvéti tojás díszítés gyerekekkel.

Bright, Bold and Beautiful

 

Ezek a tojások pedig ragasztó segítségével lettek ilyen girbegurba mintásak. Ha megszáradt a ragasztóval rajzolt minta, tedd a festékbe, aztán ha az is megszáradt, lekaparhatod a ragasztót!

 

húsvéti tojás díszítés gyerekekkel

crap i’v made!

 

Jó készülődést!

Készíts

húsvéti játékokat a gyerekeknek! 

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!