Barion Pixel
Ez a játék nagyon jól ügyesíti a kicsi ujjakat, ráadásul nem kell hozzá más, csak kevés kartonpapír, szívószál és ha van, némi csillámpor, vagy csillogós festék. Az apró részek összeillesztésén kívül gyakoroljuk a színek szerinti válogatást és összemérjük a szívószál darabok hosszúságát is. A végeredmény pedig egy aranyos téli dísz. Hópelyhek szívószálból – dekoráció gyerekeknek.

 

Először is szükség lesz néhány kisebb körlapra, amit kartonpapírból vágunk ki. Vajon hogyan tudnánk kört rajzolni? A gyerekeknek biztosan eszébe jut, hogy körbe kell rajzolni valamit, ami kerek. De legyen a tányérnál kisebb, a gombnál nagyobb! Talán egy nagyobb kupak éppen megfelelő lesz! Ha körberajzoltuk és kivágtuk a karikákat, ragasztó és csillámpor, vagy ezüstös festék segítségével egy kicsit csillogóvá varázsolhatjuk őket.

 

hópelyhek szívószálból dekoráció

 

Amíg száradnak, elővehetjük a sok színes szívószálat. Milyen színeket látunk benne? Válogassuk most ki mondjuk a világoskékeket!

 

Hópelyhek szívószálból

 

Ezután sok-sok egyforma hosszúsági darabot kell készítenünk. Ehhez jó, ha van egy-két előre levágott darab, amihez majd hozzá tudják mérni a gyerekek a szívószálakat. A hópelyhekhez 2-3 különböző hosszúságú darabkát is felhasználhatunk.

 

Hópelyhek szívószálból

 

Mindegyik szívószálnak a végét egy kicsit be kell vágni (ehhez ovis gyerekek valószínűleg még segítséget igényelnek) és így szép sorban ráillesztgetni a körlapokra.

 

Hópelyhek szívószálból dekoráció

 

Közben figyelhettek arra is, hogy egy rövidebb és egy hosszabb darab következzen egymás után.

 

Hópelyhek szívószálból téli dekoráció

 

A színekkel is variálhattok és készíthettek kevesebb és több darabból álló hópihéket. A kis darabkák elhelyezésénél a nagyobbacskák már igyekeznek szimmetrikusan elrendezni a részeket. Így azt is látjuk, hogy egyforma darabkákra osztottuk fel a körlapot.

 

Hópelyhek szívószálból dekoráció

 

Ha minden darabka a helyén van, az egészet befesthetjük még egy kis csillogó festékkel. 

Ha egy cérnaszálat fűztök bele, felakaszthatjátok bárhová. Ha a nap rásüt, szépen csillog-villog.

 

 Hópelyhek szívószálból

 

Hópelyhes feladatlapokat a Téli játékcsomagban is találsz! Nézd meg ide kattintva!