Barion Pixel

Ha nincs igazi hó, vagy csak kevés, akkor is tudtok játékból „hógolyózni”: akár összegyűrt papírzsepi gombócokkal, akár összegöngyölt zoknikkal, vagy szivacslabdákkal. Dobhattok célba és vívhattok benti hócsatát is. Ha pedig van otthon egy zacskó vattalabdátok, akár hógolyó-láncot is fűzhettek! Néhány hólabda játék – amikor nincs igazi hó:

Több kozmetikai cikkeket árusító boltban lehet kapni vattalabdákat, de ennek hiányában tépkedhettek, gömbölyíthettek sima vattából is golyócskákat – igaz,ez utóbbiak nem lesznek olyan szép egyformák, de nem is ez a lényeg.

 

hólabda játék ovisoknak

 

A vattagolyócskákat csak egyszerűen fűzzétek fel tűvel és cérnával szép sorban egymás után. Nagyobb méretű, tompább tűt nyugodtan adhattok már 5-6 évesek kezébe is. A kis vattalabdacsok nem csúsznak össze, szépen megállnak a cérnán.

 

hólabda téli dekoráció

 

Akár az ablakba is akaszthatjátok a hógolyó füzéreket!

Ha marad még vattalabdácskátok, játsszatok vele célba fújóst! Készítsetek egy kaput építőkockákból és próbáljátok meg belefújni a kis labdákat!  Versenyezhettek is!

 

hólabda játék gyerekeknek

 

Megpróbálhatjátok szívószállal felszippantgatni a hólabdákat és így átpakolni egyik tálból a másikba! Nem is olyan könnyű szabályozni a levegővételt elsőre – amikor beszívjuk a levegőt a szívószálon keresztül, a kis labdák odatapadnak, de csak akkor szabad kifújni, ha átkerültek a másik tálba.

 

hólabda ügyességi játék

 

 

  • A vattalabdácskák fűzögetése nagyon jól ügyesíti az ujjak finommozgását és a szem-kéz koordinációt. Első osztályban erre lesz szükség például az írás tanulásnál.
  • A fújós és szippantós játék erősíti az ajakizmokat, és segítik a légzésre való tudatos figyelést-ez pedig a beszédszervek helyes működéséhez fontos.
  • A közös játék öröme és a hópihékben való gyönyörködés nagyon vidám, szeretetteljes légkört eredményez 🙂

Hópelyhes játékokat, feladatokat a letölthető oldalakat tartalmazó Téli játékcsomagban is találsz:

 

téli ovis feladatok

 

Olvass róla részletesebben ide kattintva!

téli ovis feladatok

 

Jó játékot!