Barion Pixel

A konyha szerintem minden családban az élet középpontja. Itt nemcsak sütni-főzni lehet közösen, hanem együtt enni, beszélgetni, leckét írni, vagy akár barkácsolni is. A most következő adventi dekoráció esetén még a hozzávalók is kéznél vannak a konyhaszekrényben!

A behavazott téli kis üvegdíszekhez ugyanis nem kell más, mint só, vagy cukor. Ha van egy-két üres kis befőttes, lekváros üvegetek, akkor nagyon gyorsan készíthettek belőle mécsestartót, vagy asztali dekorációt. Szórjátok ki a sót valamilyen laposabb tálcára és készítsetek elő ragasztót. A vízzel kicsit felhigított faragasztó azért jó megoldás, mert a gyerekek laposabb ecset segítségével könnyen be tudják kenni vele az üveg felületét. Ennek hiányában használhattok más barkácsragasztót is.

 

adventi dekoráció

 

Először ragasztózzátok be az üveg teljes felületét, aztán forgassátok bele a sóba. Csillámpor is kerülhet rá!

 

adventi dekoráció

 

Néhányszor kicsit odaütögethetitek az asztalhoz, hogy a felesleg leszóródjon róla. A ragasztó elég erősen megfogja a sószemeket, de akár hajlakkal is lefújhatjátok potyogás ellen.

adventi dekoráció

 

Létezik nagyobb szemű só is, ez egy kicsit nehezebben tapad meg az üvegen, ennél érdemes erősebb barkácsragasztóval átkenni az üveget.

 

adventi dekoráció

 

Kipróbálhatjátok, hogy egy csíkot durvább szemű sóval, az üveg többi részét pedig finom szemcsés sóval borítjátok be:

 

adventi dekoráció

 

Tényleg úgy csillognak a napfényben, mint a hó!

 

adventi dekoráció mécses befőttes üvegből

 

Ugyanezt a módszert kipróbálhatjátok cukorral is! A teljes száradás előtt fogvájóval, vagy hurkapálcikával mintákat is karcolhattok bele.

adventi dekoráció gyerekekkel

 

Sötétben is szépek!

adventi dekoráció

 

 

feladatok színekről

Betlehemi mese játékos ovis feladatokkal

🎄 Logikai gondolkodás

🎄 Rész-egész viszony

🎄 Vonalvezetés

🎄 Számlálás

🎄 Irányok