Barion Pixel

Nem mindenki kedveli a Halloween-hez kapcsolódó szokásokat, de nekem erről a bolondos, rémisztgetős estéről csak annyi jut eszembe, hogy a gyerekek imádnak beöltözni mindenféle maskarába, és bizony gyakran játszanak “szörnyeset”, szeretik ijesztgetni egymást. Ezt pedig az év minden napján szívesen megteszik, akkor is, ha nincs Halloween. Számukra az átváltozás mindig egy varázslatos, mesebeli dolog, nem is kell hozzá különösebb kellék. Ha pedig  boszinak, szellemnek, vagy más félelmetes szörnyetegnek öltöznek be, akkor szinte a saját félelmeikkel azonosulnak – ez pedig lehetőséget ad számukra, hogy azokkal könnyebben meg is bírkózzanak. Így akár lehet ez az időszak egy kivételes alkalom arra, hogy kijátsszák, megéljék a bennük levő feszültséget, félelmet. Persze mindezt az ő korosztályuknak megfelelően.

Ha pedig mindenhol a Halloween hangulata veszi őket körbe, talán szívesen játszanak ilyen témájú játékokkal is. A Halloween játékcsomagban csak kedves boszikat, cicákat, tökfejeket és mosolygó kis szellem-figurákat találsz. Nézd csak!boszika2

A játékok között pedig sok-sok olyan feladatot, amelyet a kisebb gyerekek is sikerrel megoldhatnak.

Megkereshetik például, hogy melyik kis kép illik a kalapok, töklámpások, kastélyok, vagy az állatok közé. Ezzel máris halmazokat alkottak (1.) Az egyforma töklámpások (2.)és az összeillő kalapok és csizmák párosításával (3.) a vizuális észlelésük fejlődik (erre később majd a betűk megkülönböztetésénél is szükség lesz). Vajon hol van a cica? A tök tetején, előtte, vagy éppen két tök között? (4.)

A vonalvezetést segítő feladatoknál ezúttal a boszik repülnek a megadott útvonalakon (5, 6.) Megszámolhatjuk a különböző fajta cicákat (8.), a kivágható kártyáknál pedig (7.) csipeszt is csíptethetünk a helyes megoldáshoz. A boszis sorkirakó is segíti a számolgatást (9.). A forma-kártyákat szétvágva alakészlelést segítő párosító-kirakójátékot kapunk (10-11-12.)

Halloween játékok gyerekeknek

A töklámpás-mátrixnál méretek szerint kell megkeresni a különböző kis képek helyét (13-14.), a sorozatalkotó játék üres helyeire pedig az alsó sorból kivágott tököket, szellemeket és cicákat kell elhelyezni (15.)

Vajon melyik kalap, denevér, töklámpás, kastély és boszi a kakukktojás a sorban (19.)? Ha jól megfigyeled a képeket, biztosan észreveszed a kis különbséget! Színezős, számolós feladatokat is találsz a Halloween játékcsomagban (16-17-18.).

Ha megtetszett, ide kattintva tudod megvásárolni

 

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!