Ha nem szeretnétek bolti gyurmát vásárolni, vagy éppen gyúrnátok, formáznátok valamit, de nincs otthon gyurma, nagyon könnyen készíthettek házilag is főzött gyurmát. A gyerekek is segíthetnek a hozzávalók méricskélésében! Íme egy nagyon gyorsan elkészíthető főzött gyurma recept!
Hozzávalók:
1 bögre kukoricakeményítő, 2 bögre szódabikarbóna, 1 1/4 bögre hideg víz.
Mindezeket egy kis lábosba öntjük pár csepp ételfestékkel együtt és addig melegítjük, amíg besűrűsödik (pár perc az egész).
Próbáljátok ki a sok-sok szép formájú levelet belenyomkodni a gyurmába. Egy pohárral kiszúrhattok egy kör formát, akkorát, hogy a levél ráférjen.
Kisebb sodrófával, vagy bármilyen hengeres tárggyal (például pezsgőtablettás tubussal) szép simára hengerelhetitek és akár oválisra is formázhatjátok.
Ha lyukat is fúrtok bele és hagyjátok megszáradni, akár nyakláncként is viselhetitek!
Medálokat úgy is készíthettek, hogy különböző terméseket nyomkodtok a gyurmába. Például: babot, tökmagot, sárgaborsót.
Fűzhettek bele színes műanyag zsinórt, vagy papírszalagot is.
Itt egy másik egyszerű gyurma receptet olvashatsz.
Itt pedig a hagyományos sógyurma elkészítését találod meg.
Jó játékot!
