Barion Pixel
Kisgyerekekkel egyszerű és gyorsan megvalósítható ötletekre van szükség! Ha a rosszcsontok már a feje tetejére állítják a házat és gyorsan „le kell ültetni” őket egy időre, a festés, nyomdázás mindig beválik! Használjatok temperafestéket, mert az sokkal egyszerűbb, és élénkebb színeket is ad, mint a gombos vízfesték! Íme, két nagyon egyszerű ötlet – festegetés Halloween módra!

 

Szellemcsapat
 

 
Gyors és mégis látványos ötlet a szellem-sablonok alapján készült festmény. Mivel nincs szükség hozzá ecsetre, kis segítséggel a kicsik is elkészíthetik. Ezzel a technikával bármilyen más képet is készíthettek.

Először is vágjatok ki keményebb papírból egy szellem formát, esetleg többet – különböző méretekben. Itt is találtok egy sablont. Egy mosogató-szivacs darabkát mártsatok fekete festékbe és nyomkodjátok a sablon köré.

 

 

Kisebbeknél vágjatok ki nagyobb méretű szellemeket és segítsetek a papíron tartani, amíg ők körbe-körbe pacsmagolnak!

 

 

Ha megszáradt a szellem-csapat fekete filctollal rajzoljatok nekik szemet, szájat. Lehet közöttük vidám, csodálkozó, esetleg álmos is. 

 

Tökparádé
 

 
A tököket ábrázoló festményhez sok-sok kupak szükséges. Keressetek különböző méretűeket! Egyszerűen csak kenjétek be a kupakokat narancssárga festékkel és nyomdázzatok vele sok-sok tököt! Kisebbeknél öntsetek egy kis festéket befőttes üveg tetőbe és ebbe nyomkodhatják a gyerekek a kupakokat.

Kicsik gyakran csinálják a nyomdázás helyett, hogy szétmaszatolják a képet, így egy nagy narancssárga massza lesz a festmény. De ez nem baj, gyakorolni, próbálgatni kell, míg egyszer majd rájönnek, hogyan kell megfogni és ott tartani a papíron a nyomdát (ami ebben az esetben egy kupak). 

 

 

Ha kész a sok tökfej, húzzatok nekik zölddel szárakat és egészítsétek ki a képet bármi mással, ami eszetekbe jut!

 

 

Ezek az ötletek azért jók, mert egyszerűek, mégis van bennük egy kis érdekesség a gyerekek számára. Ha elkészültek a kész művek, akár meg is őrizhetitek őket egy egyszerű keretben a falon!

 

 

Ovisok számára készült letölthető feladatlapokat a Halloween játékcsomagban is találsz:

 

ovis feladatok Halloween

 

Vidám őszi szünetet!

Készítsd el a legismertebb őszi mesék bábjait!

🍁Móricz Zsigmond Iciri piciri

🍁 Csukás István: Sün Balázs

🍁 Szutyejev: Az alma

🍁 A piros kabát kalandja

🍁 A répa

Gyere az Őszi Játéktárba!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!