Álarcot nem csak akkor készíthettek, ha közeledik a farsangi bál. Mindig nagyon jó móka egy kicsit átváltozni, más bőrébe bújni és a gyerekek tudják is ezt! Az álarc ráadásul titokzatos dolog is, hiszen az arcunkat takarja el, így pedig igazán nehéz felismerni egymást! Vajon ki lehet a rózsaszín maszkos titokzatos hercegnő, és kit takar a csillogó villogó álarc? Nyomtassátok ki a sablonokat és kezdődhet a játék! Farsangi álarcok egyszerűen.

A következő álarcokat színes kartonból készítettük, és mindenfélét felhasználtunk, amit csak találtunk: fényes csomagolópapír, konfetti, rózsaszín selyempapír, mintalyukasztó és maradék karácsonyfadísz…nézzetek csak körül otthon, biztosan akad ilyesmi nálatok is a fiókban!

csillogó álarc

Ezt az álarcot maradék karácsonyi csomagolópapírral dekoráltuk. Nagyon szépen csillog!

farsangi álarcok díszítése

Szilveszterről pedig konfetti maradt, így ezt is felhasználtuk a dekorálásnál! Ragasztózzatok be egy kis felületet az álarcon, aztán óvatosan szórjátok rá a konfettit. Végül jól le kell nyomkodni!

fényes álarc

Talán nálatok is akad olyan régebbi karácsonyfára való girland, ami már kicsit elhasználódott. Ha darabokra vágjátok, nagyon jól fel lehet vele díszíteni egy álarcot is! A ragasztáshoz jó erős barkácsragasztót használtunk, mert semmi más nem fogta meg.

farsangi álarcok díszítése

Ez az álarc természetesen a lányoknak fog tetszeni! A kis díszeket mintalyukasztóval lyukasztgattuk ki a legyező díszek pedig selyempapírból készültek. Akkor az igazi, ha rózsaszín szalaggal köti fel a királylány.

Sablonok:

sablonok-alarchozsablonok-alarcok

Itt is találsz egy érdekes ötletet:

farsangi álarc

What the Craft

Farsangi témájú letölthető ovis feladatlapokat és játékokat a Farsangi játékcsomagban is találsz. Kattints ide, ha érdekel!

farsangi ovis feladatok