Barion Pixel

A játékos június harmadik hetében a csigákkal, békákkal, gilisztákkal ismerkedünk meg közelebbről. Nézd meg az alábbi játékötleteket és válogass belőlük párat, amelyekkel játék közben még tovább mélyülnek majd az ismeretek.

 

Békás játékötletek

 

Békaugrás

 

Ha sikerült megfigyelnetek a szabadban egy ugrándozó békát, próbáljátok meg utánozni a mozgását! Találtam erről egy aranyos videót is :). Figyeljétek meg, hogyan is kell csinálni!

 

 

Ha már jól begyakoroltátok, mérjétek is le, hogy ki mekkorát ugrott! Lemérhetitek egy hosszú fonallal, vagy akár mérőszalaggal is. Ki ugrott a leghosszabbat, ki a legrövidebbet?

Kivághattok zöld leveleket is, amelyeket a padlóra ragasztotok átlátszó ragasztószalaggal, vagy maszkolószalag segítségével (ez biztosan lejön nyom nélkül). A gyerkőcöknek egyik levélről a másikra kell ugrálniuk.

Ha számokat is rajzoltok a levelekre, azoknak megfelelő sorrendben ugrándozhatnak.

 

Toddler Approved 

Békavilág

 

Töltsetek meg egy nagyobb lavórt, vagy műanyag ládát vízzel és építsetek egy kis vízi világot a békáknak! Használhattok hozzá kavicsokat, faágakat, sőt leveleket is gyűjthettek hozzá. Ha van játék békátok, költöztessétek be a vízi birodalomba! Vajon mit csinálnak ott? Hogyan beszélgetnek? Mi történik velük? Játsszatok, beszélgessetek róla!

Ha nincs békátok, kivághattok például dekorgumiból is párat, az nem fog elázni a vízben.

 

Az Oximaxplayroom oldalán sok jó ötletet találtok 

Ez a játék segíti az érzékelést, a különböző természetes anyagokkal való ismerkedést, az elképzelt történetek mesélése pedig fejleszti a beszédkészséget, kreativitást.

 

Számok, betűk

 

A kivágott vízililiom levelekre számokat írhatsz, vagy számpöttyöket rajzolhatsz, a gyerekeknek pedig annyi békát kell ráültetni, amennyit a számjegy/pötty mutat.

Ehhez a játékhoz akár a béka formájú gumicukrot is felhasználhatjátok.

 

Early Learning Ideas

 

Hasonló módon a betűkkel is játszhattok. Ebben az esetben betűket írjatok a levelekre.

Egyszerű játék, ha mindig hangoztatjátok az adott hangot, amire a béka ugrik. Ennél kicsit nehezebb, ha te mondod, melyik betűre ugorjon. Megpróbálhatjátok azt is, hogy egy rövid szó betűire ugrándozik a béka sorban.

Ha sok békátok van, ragasszatok rájuk betűket a leveleknek megfelelően. Mindegyik béka keresse meg a saját levelét! Ezt egyszerűen az asztalon is játszhatjátok, nem feltétlenül vizes edényben 🙂 .

 

Fun Learning for Kids

Békaetetés

 

Egyszerű papírpohárból készíthettek egy békát, a pocakjába pedig csipesszel adogathatjátok a finom eledelt. Ha éppen nincsenek ilyen bogaraitok, összegyűrt papírgalacsin is megteszi legyek, szúnyogok helyett.

Ha több békát is készítetek, és a poharakra számokat írtok, akkor az adott mennyiségeknek megfelelő eleséget kell a pohárba tenni.

 

 

Kidsactivities blog

A békát célbadobással is megetethetitek, ha készítetek egy hasonló célbadobós játékot. Papírdoboz elejére is ragaszthattok egy nagy béka rajzot, amelynek a száját kivágjátok.

 

Sharin with Sharron

 

 

őszi gyümölcsös ovis feladatok

Készítsd el a békás sorozatalkotó játékokat!

 

 

Csigás játékötletek

 

Csigavonal

Figyeljétek meg jól a csigaház tekeredő spirálvonalát! Rajzoljatok hasonló formájú vonalat a földre és járjátok végig!

 

Childhood101

 

Készítsetek egy csigaház formájú ugróiskolát és ugráljatok végig rajta!

 

IA Reciclagem

 

Próbáljátok meg minél többféle módon megalkotni a csigavonalat! Kirakhatjátok építőkockákból, gombokból, rajzolhatjátok homokba, lisztbe, a földre bottal.

 

Purposeful Preschool

Kép forrása

 

Csigavonalas játékok

 

Készítsetek egy óriási csigavonalat gyurmából! Próbáljatok végigfújni rajta egy pingpong labdát úgy, hogy egészen a belsejéig jusson!

 

 

Kisebb méretben is elkészíthetitek. Ekkor az ujjatokkal vezessétek végig a csiga-labirintuson a golyót.

 

Pinterest

 

Jóga

 

Próbáljátok ki a csiga jóga pózt! Milyen érzés csigának lenni? Képzeld el, hogy téli álmot alszol, aztán lassan felébredsz, kinézel a házikódból és kinyújtod a csápjaidat!

 

Kids Yoga Stories 

 

Nyári ovis feladatlapok

Nyomtass

nyári

feladatlapokat a

gyerekeknek!

 Gilisztás, kukacos játékötletek

 

Kukac báb

 

Egy kedves hernyóbábbal énekelhettek, mondókázhattok, vagy akár egy történetet is eljátszhattok. Az elkészítéséről itt találsz egy videót.

 

One Little Project

 

Kukac gyűjtögető

 

Zseníliadrótból vágjatok kis kukacokat, amelyeket csipesz segítségével kell összegyűjteni a gyerekeknek. Verseny is lehet belőle!

 

Love Laughter and Learning in prep

 

Kukacvilág

 

A vízi békavilághoz hasonlóan a kukacok, giliszták számára is készíthettek egy kis játékvilágot. Ehhez használjatok földet, fakérgeket, füvet, ágakat kedvetek szerint.

 

Midwest Modern Momma

 

Fűzőcske

 

Készíthettek ilyen fűzőcske játékot is, amelyben a giliszták tekeregnek:

 

Mama bee from the hive

My Favorite things

Nézd meg a barkácsolós ötleteket is itt!

 

Nyomtasd ki a meséhez tartozó képeket! 

Ismerkedjetek meg a hét napjaival a telhetetlen hernyócska segítségével!

A képeket a Játéktár tagjaként tudod letölteni.

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!