Barion Pixel

Papírtányérból nagyon sokféle mókás álarcot készíthettek! Könnyű vele bánni, mert a formája már adott, csak alakítani, igazítani kell a karakternek megfelelően. Ragaszthattok rá füleket, bajuszt és a kivágott nyíláson át nemcsak kikukucskálni lehet, de még a nyelvüket is kidughatják a gyerekek! Farsangi álarcok papírtányérból.

Az állatos álarcok biztosan tetszeni fognak a gyerekeknek, hiszen szívesen változnak át kutyává, cicává játék közben is. A papírtányérokat nagyon jól befesthetitek temperával, de ha még egyenletesebb, vastagabban fedő színeket szeretnétek, akkor választhatjátok a hobbi-, vagy akrilfestékeket is.

 róka álarc

A róka álarchoz le kell vágni a papírtányér alsó részét a képen látható módon úgy, hogy középen megmaradjon az orra. A szemeket vágjátok kissé ferdére. A fülek színes kartonpapírból készültek, az orr és a bajusz-szálak szintén.

farsangi álarc papírtányérból cica

A cica füléhez maradék fehér kartonból vágtunk füleket, amit befestettünk. A bajusz rafiából készült. Ennek a cicának a száját is kivágtuk, így a gyerekek ki tudják dugni rajta a nyelvüket!

DSCF5980

A nyuszihoz is le kell vágni a papírtányér alsó részét. Hosszú füleit, a pofácskáit és a bajszát színes kartonpapírból ragasztottuk.

farsangi álarc papírtányérból malac

Gondolom a malackához már nem is kell leírás, hiszen ugyanúgy készült, mint a többi!

  • Álarc készítés közben beszélgethettek arról, milyen színű az a bizonyos állat, milyen hangot ad ki, milyen formájú és mekkora a füle, orra, van-e bajusza? Szóba kerülhet az is: háziállat, vagy erdőben él, mivel táplálkozik, hány lába van….stb.

  • Nyomjátok ki a temperát például befőttes üveg tetőkbe és kevergessétek a színeket: a cicához a feketéből és a fehérből szürkét készíthettek, a malackához a fehérből és kevés pirosból rózsaszínt.

  • A tányér formázás és a szemek kivágása után bátran add oda a gyerekeknek az álarcot, hadd maszatoljanak-fessenek rajta! Ha megszáradt az alkotás, akkor ragasszátok rá a füleket és egyéb kiegészítőket! A nagyobbak már elboldogulnak a cica csíkos bundájával is – vagy festhetnek éppen foltos macskát!

  • Ügyes 5-6 évesek kivághatják már a füleket, bajuszt is – nem baj, ha kicsit girbegurbára sikerül!

Alkotás közben mondogathatjátok a következő versikéket:

Cirmos cica dorombol,

Hallgatja egy komondor.

Azt gondolja magába’,

hogy szebb az ő nótája.

Rá is kezdi, vau-vau,

Fut a cica, nyau-nyau.

Van nekem egy kis malacom,

Debreceni fajta,

éppen olyan tarkabarka,

mint az édesanyja.

Mondja, mondja: röf, röf, röf,

Futok hozzád töf, töf, töf.

Még egy-két aranyos ötlet – forrás DLTK’ Crafts for Kids

álarc papírtányérból

álarc papírtányérból

álarc papírtányérból

álarc papírtányérból

Az „állatok” témakörnél hasznos segítség lehet számotokra az Állatok a ház körül játékcsomag is. Olvass róla részletesebben ide kattintva!

Nézd meg a háziállatokkal kapcsolatos

összes ötletet!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!