Barion Pixel

Az alábbi ajándék anyák napjára és apák napjára is elkészíthető. Még Mamás változatot is találtok a bejegyzés végén.

Bár nálunk még nem annyira elterjedt az apukák ünneplése, június harmadik vasárnapja hivatalosan is Apák napja. Ha szeretnétek valamivel meglepni apát, készítsetek gyorsan egy kis emlékkönyvet! Saját rajzokkal, vagy akár fotókkal is nagyon szép lesz – és nem csak apák napjára, hanem bármilyen ünnepre (névnapra, szülinapra, karácsonyra is) kedves ajándék. Nézd meg, hogyan készül! A bejegyzés végén megtalálod az anyák napi változatot is 🙂 !

Az emlékkönyv alapjául egy kedves kis verset választottam, amit ezen az oldalon találtam – sajnos nem találtam a szerző nevét az oldalon!
 

1. lépés
 
Nyomtasd ki az alábbi oldalakat!

 

ajándék anyák napjára apák napjára

1. oldal

2. oldal

 

Vágd szét a versszakokat a szürke vonalak mentén (ez a fotón nem látszik, később szerkesztettem oda az oldalakra a könnyebb kivágás érdekében), így 7 kis lapot kapsz (6 versszak + 1 címlap).

 

2. lépés

 

Díszítsétek az egyes oldalakon látható kis képkereteket fotókkal, vagy rajzokkal!

 

3. lépés

 

Ragasszátok fel egy meghajtogatott kartonpapír-csíkra az oldalakat – a fenti képen látható változat 46 cm hosszú és 14,5 cm magas csíkból készült, az egyes kis oldalak így 11,5 cm szélesek. Persze egyszerűen össze is fűzhetitek a képeket, hasonlóan, mint az „Iskolás leszek” c. kis könyvecskénél.

 

ajándék anyák napjára. apák napjára

 

+ 1 tipp: ha nem tudtok nyomtatni, elkészíthetitek a könyvecskét hasonló módon, csak egyszerűen írjátok rá a versszakokat az oldalakra!

 

ajándék apák napjára.

 

Még egy ötlet: nyomtasd ki csak a címlapot nagyobb méretben és ragasszátok fel egy kartonlapra. Ha fotóval, vagy rajzzal díszítitek, falra akasztható képet is varázsolhattok belőle! Ehhez az ötlethez erre a lenti képre kattints!

 

apa_szeretlek

Anyák napjára is elkészíthetitek a kis könyvet, ehhez ide kattintva találjátok az anyukás változatot (az 1. oldalon a vers ugyanaz, mint az apukás verziónál)”.

 

ajándék anyák napjára.

 

Nagyméretű kép, rajz készítéséhez pedig az alábbi oldalakat használhatod:

Anya szeretlek – címlap

Mama szeretlek – címlap

Jó ünneplést!

Készítsetek

anyák napi könyvecskét mamának, anyának!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!