Barion Pixel

A gyerekek már nagyon-nagyon várják a Mikulást és a karácsonyt!

Talán már ti is számoljátok minden nap, hogy mennyit kell még aludni, hogy eljöjjön az ünnep. Gyorsabban telik az idő, ha együtt készülődhettek a karácsonyra. Ugye te is tudod, hogy nem elég csak a lakást feldíszíteni? Az adventi napok igazából arra valók, hogy a szívetekben, lelketekben is minden nap egy kicsivel közelebb kerüljetek az ünnep érzéséhez. Legyetek egy picit együtt minden nap, ha csak egy dögönyözős, csiklandozós játék, esti mese, zenehallgatás, vagy beszélgetés erejéig. Örömteli alkotást, együtt játszást kívánok!

Készítsetek ma egy kis koszorút a gyerekekkel együtt!

Ehhez kiindulásként egy papírtányérra lesz szükségetek,  amelynek a közepét ki kell vágni, aztán körbe-körbe krepp papír darabkákat kell felragasztgatni. Ha nincs papírtányér otthon, keressetek egy keményebb kartonlapot (pizzás doboz!) és rajzoljatok körbe rajta egy nagy tányért, vagy fedőt. (Ezt a feladatot bízd a gyerekekre: keressenek valamit, ami nagy és kerek!)

 

karácsonyi ötletek gyerekeknek

 

Ha már ki sem látszik a papírtányér a sok zöld papírdarabtól, akkor tépjetek egy kis piros papírt is és gyűrjetek belőle gombócokat! Végül kössetek egy szép piros masnit a koszorúra!

Kicsi gyerekek, ha még nem tudnak ollóval vágni, tépkedhetik is a papírdarabkákat, aztán összegyűrve ragaszthatjátok fel a papírtányérra.

Hallgassátok meg együtt a négy adventi gyertya történetét is!

 


Gyerekekkel könnyen elkészíthető adventi koszorú ötleteket ide kattintva is találtok.

Márton nap oviban

Készíts karácsonyi játékot a gyerekeknek! 

Karácsonyi oldalak,

melyeket kiegészíthettek…

✅ Gyurmával

✅ragasztással

✅pomponokkal

✅flitterekkel

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!