Barion Pixel

Van az ablakdíszítésnek egy nagyon látványos, szép, de mégis olcsó módja. Csak fehér papírlapok kellenek hozzá és néhány jó sablon, amelyek segítségével gyönyörű havas tájat varázsolhatsz az ablakba. Néhány egyszerűbb mintával még a gyerekek is megbírkózhatnak! Karácsonyi ablakdíszek fehér papírból.

Tetszik ez a téli ablakdísz? Könnyedén elkészítheted Te is!

 

Karácsonyi ablakdíszek

 

kreatív ötletek gyerekeknek

Kattints ide a sablonért!

 

A pici részeket legkönnyebben éles sniccerrel, vagy kisebb körömvágó ollóval tudod kivágni. Ez a havas táj még kicsit bonyolult a kis gyerekkezeknek, ezért számukra érdemesebb egyszerűbb mintát választani. Például ilyet:

 

 

Karácsonyi ablakdíszek

 

A fenyőfa sablonját itt tudod kinyomtatni.

Itt egy másfajta fenyőfát találsz.

Karácsonyi ablakdíszek

Ezt a havas domboldalt a fenyőkkel pedig itt tudod kinyomtatni!

Egy másik változatot ide kattintva találsz.

Ha elég bátor vagy, adj a gyerekek kezébe fehér temperát és ecsetet, vagy szivacsot és a sablonok alapján, vagy anélkül fessétek be az ablakokat!

 

Karácsonyi ablakdíszek

A legegyszerűbb formák a hóember, az ujjal pöttyözött hóesés, de megpróbálhattok a tenyeretek segítségével is festeni – mondjuk angyalszárnyakat.

Karácsonyi ablakdíszek

Minél nagyobb méretű a festmény, annál könnyebben boldogulnak a gyerekek. Közösen akár ilyen szép házikókat is készíthettek az ablakra.

Besser Leben Ohne Plastik

Karácsonyi ablakdíszek

Nagyobb gyerkőcök kezébe már adhatsz fehér krétafilcet is, amivel rajzolhatnak.

Piximitmilch

Ha sablon alapján szeretnétek dolgozni, akkor a fenyőfa belsejét vágd ki a papírlapból és úgy rögzítsd a papírt az ablakra!

 

Karácsonyi ablakdíszek

 

Ezután jöhet a maszatolás-festés. Ne félj, a tempera jól oldódik a vízben, karácsony után nyom nélkül eltávolítható az ablakról! Ha készen van a fenyőfa, vedd le a papírt és pöttyözzetek hóesést az ecsettel, vagy az ujjatokkal!

Nézd meg a lenti videót is, ahol a lakkfilccel ismerkedhetsz meg:

feladatok színekről

Betlehemi mese játékos ovis feladatokkal

🎄 Logikai gondolkodás

🎄 Rész-egész viszony

🎄 Vonalvezetés

🎄 Számlálás

🎄 Irányok

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!