Barion Pixel

Az adventi készülődés sok csodát rejt.

A gyerekek számára a Mikulás maga a megtestesült mese, hiszen egy titokban kukucskáló, csizmába csomagot rejtő láthatatlan jóságos öreg bácsi elevenedik meg, mintha csak a mesék birodalmából lépne elő.

A titok mindig nagyon izgalmas, pláne ha valakivel szövetkezhetünk egy titkos tervben. Legyél most te a gyerekek szövetségeses és tegyetek jót mindenkivel – de titokban!

Persze nem kell olyan nagy dolgokra gondolni, csak olyasmire, ami a gyerekek számára is érthető és megvalósítható. Először beszéljétek meg a tervet, aztán gondoljátok ki, hogy fogjátok végrehajtani.

Gondoljátok végig, kik azok, akik örülnének egy meglepetésnek és azt is, mivel szerezhetnétek örömöt nekik! Íme egy-két ötlet:

  • Csempésszetek egy szaloncukrot apa kabátzsebébe! Hogy fog csodálkozni, ha holnap dolgozni megy és megtalálja! Mellé tehettek egy rajzos üdvözletet is!
  • Dugjatok a kistestvér párnája alá is valami kis meglepetést: apró kis játékfigura, lufi, vagy egy matrica!
  • Hegyezzétek ki titokban az iskolás tesó ceruzáit, vagy rejtsetek a tolltartójába egy új radírt, hegyezőt!
  • Hívjátok fel nagymamát, vagy nagypapát és játsszatok le a telefonba egy szép mikulásos, vagy karácsonyi dalt! (A nagyik sokszor nem tudják megnézni, hogy kitől jött a hívás, így talán ez is titokban marad.) Biztosan muris lesz, amikor a legközelebbi találkozáskor a nagyszülők elmesélik: „Képzeljétek, mi történt!”
  • Dobjatok be egy számotokra kedves szomszéd postaládájába egy szép mikulásos rajzot!
  • Az oviban rejtsetek el egy kedves pajtás cipőjébe egy szem cukrot, vagy diót, mogyorót!
  • Tűzzetek egy szívecskét valamelyik családtag sapkájára! Vajon kitalálja majd kitől kapta?

A gyerekek nagyon szeretik, ha egy titkos összeesküvés részesei lehetnek. Már maga az ötlet, aztán a megvalósítás (csendben, észrevétlenül lopakodni, sutyorogni, kibírni nevetés nélkül) is nagyon izgalmas számukra. Egy titkos tervben szövetkezni pedig nagy-nagy összetartó erőt jelent azok között, akik együtt hajtják végre azt.

Persze az örömszerzésen és a meglepetés izgalmán kívül azt is megtanítjátok ezzel a kis játékkal a gyerekeknek, hogy fontos  dolog másokra odafigyelni, kedveskedni, örömet okozni, és ehhez a pici dolgok is elegendőek.

 

Mikulásos feladatlapok

 

Ha az adventi készülődés alatt sok a tennivalótok és szeretnétek egy kicsit lekötni a gyerekeket, nyomtassátok ki ezeket a feladatlapokat!

 

Csizma és csengő számláló – letöltés

nyomtatható feladatlapok

Rajzolj eggyel többet – letöltés

nyomtatható feladatlapok

 Mikulás zsák- letöltés

 

Márton nap oviban

Készíts

Mikulásra

bábokat a

gyerekeknek! 

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!