Barion Pixel

Ti tudjátok, honnan ered Mikulás legendája? Biztosan hallottatok már Szent Miklósról – de hogy mi köze van neki ahhoz a Mikuláshoz, akit mostanában annyira várunk?! Megtudod, ha elolvasod a történetet, ami erről szól – aztán kiszínezhetitek és sorba rakhatjátok a mese képeit! Szent Miklós története:

 

Szent Miklós története

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer régen három lánytestvér. Nagyon szegények voltak, kevés volt az ennivalójuk és a pénzük is. A legnagyobb lánynak volt egy kedvese, akihez szeretett volna férjhez menni. Mivel az édesapja nem tudott a lánynak pénzt adni, nem is tudták megtartani a lakodalmat.

 

Szent Miklós története

 

Egyszer a legnagyobb lány a konyhában búslakodott, amikor hirtelen motozást hallott az ajtó felől. Gyorsan odaszaladt és kinyitotta az ajtót. Hát, uramfia egy zacskó pénz volt a küszöbön!

Szent Miklós története

Megörült ám a lány, hiszen egyből megtarthatták a lakodalmat! Feleségül ment a választottjához és boldogan éltek tovább együtt.

Szent Miklós történeteA középső lány ugyanúgy járt, mint a legnagyobb. Egy este ő is egy zacskó pénzt talált a küszöbön. Hamarosan ő is talált párt magának és megesküdtek.

 

Szent Miklós története

 

Amikor a legkisebb lány került sorra, különös dolog történt. Amikor megtalálta a pénzes zacskót gyorsan kinézett az ablakon és látott egy piros köpönyeges, piros süveges alakot eltűnni a fák között. Ő volt Szent Miklós, Myra városának valódi püspöke, aki csendben, bőkezűen segítette a szegény embereket. Nevéről ma is mindenkinek az ajándékozás jut eszébe.

A fenti képek rájuk kattintva letölthetők és kinyomtathatók. Így kiszínezhetitek, újra elmesélhetitek, összekeverés után sorrendbe is rakhatjátok őket.

Nagyon aranyos ötletet találtam ezen a blogon , ahol egy fiatal hittanoktató készítette el Szent Miklós történetének szereplőit zacskóbábok formájában. Nézzétek csak!

 

kreatív ötletek gyerekeknek

 

Érdemes elkészíteni, hiszen a bábozás mindig nagyon tetszik a gyerekeknek, közben sokmindent megjegyeznek, megtanulnak, például verseket is:

 

Csengő csendül csingiling, csizma koppan odakint.

Kopogtatnak, kopp-kopp-kopp nyissuk ki az ablakot!

Nini, a jó Mikulás! Ő az bizony, senki más!

Ősz szakálla földig ér, tornyos süveg a fején.

Havas bunda a vállán, nehéz puttony a hátán.

Puttonyában minden jó, piros alma, mogyoró,

alvós baba, kispuska, képeskönyv és trombita,

kishegedű huj, huj, huj hosszú virgács juj, juj, juj!

Jó Mikulás bácsi nagyon régen vártunk,

tessék csak bejönni oly szívesen látjuk!

Készítsd el a Télapó kesztyűje c. mese bábjait!

Legyél a Játéktár tagja!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!