Barion Pixel

Már tényleg csak pár nap van hátra karácsonyig! Ha mindenképpen valami egyedi, személyes, saját kezűleg készített ajándékot szeretnétek adni a rokonoknak, barátoknak, akkor gyorsan kell cselekednetek! Készíts karácsonyi ajándékot gyerekekkel, íme pár ötlet:

 

Fényképes ajándékok

 

Nagyszülőknél és más közeli családtagoknál biztos siker, ha a gyerekekről, vagy a családról készült fotókat választjátok alapötletnek. A kinyomtatott fotókon kívül jól jön még hozzá az építőkocka készletből pár darab. A képeket decoupage ragasztóval tudjátok felragasztgatni.

 

Készíts ajándékot gyerekekkel

Ask Anna

Amiben a gyerekek segíthetnek:

  • Ha nem csak a számítógépen tároljátok a fotókat, kiválogathatják az egyes családtagokról készült fotókat külön-külön kupacba, vagy megpróbálhatjátok időrendi sorrendbe tenni a sok-sok képet (itt még kisbaba voltál, itt már bölcsődés, óvodás…)
  • Egyszerűbb formák kivágását is rábízhatod a gyerekekre – hidd el, nem az a fontos, hogy tökéletesen egyenes vonalakból álló alakzatok díszítsék a képkeretet. Ha pedig még nem tud az ollóval bánni, vásárolhattok egy mintalyukasztót: nagyon hasznos, könnyen kezelhető és mindenféle díszítésre felhasználható az általa kiszúrt kis minta (pl.: szívecske, fenyőfa, csillag stb.)
  • Ha képkirakót készítetek, kérd meg a gyerekeket, hogy keressenek az építőkocka készletből 4, 6, vagy 9 egyforma nagyságú kockát (attól függően, hány darabból fog állni a kirakó).

 

Érzelmes ajándékok

 

Mindig nagy sikert aratnak azok az ajándékok is, amelyek által a megajándékozott szembesül azzal, mennyire szeretik őt a családtagjai. Készíthettek például egy minikönyvet „Miért szeretlek?” címmel, vagy kis cédulákra felírhatjátok a megajándékozott jó tulajdonságait, amit befőttként tartósan megőrizhet – esetleg mindennap el is olvashat egyet belőle!

 

Készíts ajándékot gyerekekkel

Creme de la Craft

Amiben a gyerekek segíthetnek:

  • Biztosan rengeteg dolog eszükbe jut majd, miért szeretik a nagymamát, nagypapát, vagy más rokonokat! Lehet, hogy olyan érdekes dolgokat mondanak majd, amire Te nem is figyeltél fel eddig!
  • Kis rajzokkal is díszíthetik a könyvecskét, vagy a cédulákat.

 

Ajándékok gyerekrajzokból

 

Fogadjunk, hogy egy csomó gyerekrajz van otthon, amit ide-oda rakosgattok! Most felhasználhatjátok a legjobban sikerülteket arra, hogy ajándékot készítsetek belőlük. Kerülhetnek egyszerűen egy keretbe, vagy lehet belőlük kirakós játék, vászonszatyor minta, vagy akár póló is.

 

Készíts ajándékot gyerekekkel

Meaningful Mama

Készíts ajándékot gyerekekkel

DIY Lady Hacks

Készíts ajándékot gyerekekkel

Készíts ajándékot gyerekekkel

I am Momma 

  Készíts ajándékot gyerekekkel

Sun Scholars

Készíts ajándékot gyerekekkel

The blue basket

 Amiben a gyerekek segíthetnek:

  • Rajzolhatnak, festhetnek szebbnél szebb képeket – akár a családtagokról, vagy a megajándékozottról is. Jó, ha tudod, hogy a legszebb alkotások akkor születnek, amikor a gyerekek a saját maguk örömére, a saját fantáziájukra hagyatkozva alkotnak. Ne utasítsd, irányítsd őket, hogy hová mit rajzoljanak, bízd rájuk ezt a feladatot!
  • Ha pálcikákból készítetek kirakós játékot, lefesthetik a spatulákat színesre. Száradás után a legkönnyebben indigóval tudod átkopírozni a mintát a falapocskákra. Ugyanígy készítheted el a vászonszatyrot is (a szatyor mintája egyébként hímezve van) és a pólót. Bár, ha elég bátor vagy, hagyhatod a gyerekeket közvetlenül a textil anyagon is rajzolni. Ha grafitceruzával rajzolnak, még javítható is egy-egy félresikerült vonal. Az elkészítéshez további útmutatókat találsz a képek alatti linkekre kattintva!

 

Karácsonyfadíszek

 

A legkisebbek is segédkezhetnek a sógyurma, vagy szódabirkarbónás gyurma összeállításában. Ezután már csak a kis tenyerüket kell a formába nyomni és hagyni megszáradni az alkotást. A csillámpor alá kerülhet egy kis folyékony ragasztó, amit ecsettel vihettek fel. 

 

Készíts ajándékot gyerekekkel

Mama. Papa. Bubba.

Egyszerűen elkészül és sokféle képpen variálható a spatulákból összeállított kis karácsonyfadísz. Ragaszthattok rá mintalyukasztó segítségével kiszúrt formákat, körbetekerhetitek csillogó szalagokkal is. 

Készíts ajándékot gyerekekkel

One little project

 

Karácsonyi üdvözlőlapok

 

A legegyszerűbben ujjal való festegetéssel készíthettek karácsonyi üdvözlőlapokat. Pár színes papír, fehér dekorkarton és némi ragasztó szükséges hozzá. Nem csak szép ajándékok készülhetnek így, de jó közös móka is a festegetés. Itt találsz segítséget hozzá.

 

Készíts ajándékot gyerekekkel

Jó készülődést!

feladatok színekről

Betlehemi mese játékos ovis feladatokkal

🎄 Logikai gondolkodás

🎄 Rész-egész viszony

🎄 Vonalvezetés

🎄 Számlálás

🎄 Irányok