Barion Pixel

Na, még nem az igazit kezdjük el díszíteni, csak ötleteket keresgéltem ahhoz, hogyan lehet egy kicsit kreatívan megjeleníteni a közelgő ünnep szimbólumát, a karácsonyfát. Válogassatok ti is – és a kész műveket ajándékba is adhatjátok, vagy akár üdvözlőlapra is kerülhetnek. Karácsonyfák kreatív ötletek gyerekeknek.

Ez a papírtányéros ötlet kisebb ovisokkal is megvalósítható. Persze lehet, hogy egy szuszra nem lesz kitartásuk felfűzögetni a gyöngyöket, de a festést biztosan élvezni fogják!

 

kreatív ötletek gyerekeknek

I Heart Crafty Things

 

Ez pedig egy igazi családi alkotás, hiszen minden családtag kéznyoma szerepel rajta. A legnagyobbak alul, a legkisebb pedig a fa tetején. Szép ajándék is lehet a nagyszülőknek.

 

karácsonyfa kreatív ötletek gyerekeknek

Mama Smiles

Térbeli karácsonyfát is könnyen készíthettek. Lehet belőle asztalra, ablakpárkányra, vagy polcra állított dekoráció, de akár egy-egy mese eljátszásához is felhasználhatjátok.

 

karácsonyfás kreatív ötletek gyerekeknek

I Heart Crafty Things

 

Maradék színes papír csíkokból készült ez a karácsonyfa. Nagyon jó lehetőség a hosszúság méregetésre – alulra ugyanis a hosszabb csíkok kerülnek, felfelé haladva pedig egyre rövidebbeket kell vágnunk.

 

kreatív ötletek gyerekeknek karácsony

Whatever

 

Nem nehéz elkészíteni ezt a harmonika hajtogatással készült karácsonyfát sem! Énekelhettek, bábozhattok is a segítségével!

 

karácsonyfa kreatív öteltek gyerekeknek

Easy Peasy and Fun

 

Közös családi, vagy ovis alkotás is lehet ez a téli kép, amelyen a fenyőfák különböző árnyalatú zöld papírból készültek. Feldíszíthetitek őket festéssel, ragasztásal, glitteres csillogó zselés filctollal is.

 

karácsonyi kreatív ötletek gyerekeknek

Watkiss oniline

Nagyon jó kis maszatolós-festegetős ötlet alapján készült ez a buborékfóliával nyomdázott karácsonyfa. Akár üdvözlőlap, vagy ajándék – kép is készülhet belőle.

 

kreatív ötletek gyerekeknek

No Time for Flashcards

 

Ezek a karácsonyfák egy kör alakú újságpapírból készültek. Sajnos az eredeti ötlet oldala már nincs meg, a hajtogatás menetét itt tudod megnézni. Nagyon egyszerű!

 

kreatív ötletek gyerekeknek karácsonyra

 

Kedves kis filc karácsonyfák, amelyeket többféle módon is díszíthettek: gombokkal, pomponnal, akár flitterekkel, előre kivágott kis díszekkel is.

 

filc karácsonyfa kreatív ötlet gyerekeknek

Ezek a kedves kis alkotások akár ajándékok is lehetnek nagyszülőknek, vagy más családtagoknak. Ebben a bejegyzésben gyerekekkel elkészíthető ajándéktippeket találsz!

 

kreatív ötletek gyerekeknek

 

Egyszerű elkészíteni, mégis látványos a spatulákból és a botokból-fonalból készített kis karácsonyfa. Kedveds kis dísz lehet a gyerekszobában is.

 

Kids Craft Room

A játékos karácsonyi készülődést kiegészíthetitek a kis Jézus születését feldolgozó ovis feladatokkal. Ebben a letölthető oldalakat tartalmazó játékcsomagban 22 oldalnyi képességfejlesztő játékot találsz:

 

Kattints ide, ha szeretnéd megvásárolni!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!