Barion Pixel

Ti szoktatok játszani amikor együtt van a család? Ha nem, mindenképpen próbáljátok ki! Karácsony táján több időt töltünk rokonokkal, barátokkal, ebbe pedig egy kis mulatságnak is bele kell férnie! Ha meguntátok a nagy evés-ivást és jól kibeszélgettétek magatokat, jöhetnek a szórakoztató játékok! Válassz egy-két ötletet és készülj játékosan a karácsonyra! Családi játékötletek karácsonyra:

Persze nagyon jó, ha valamilyen társasjáték is van a fa alatt és a csomagok kibontása után rögtön nekiültök játszani! De ha ez nincs így, alakítsatok két (vagy több) csapatot, törjétek kicsit a fejeteket és találjatok ki érdekes játékötleteket! Például ilyeneket:

 

Torony építés

 

Emlékeztek az “Egy perc és nyersz!” feladataira? Ott a résztvevőknek almákból kellett tornyot építeniük. Ez is jó feladat, de – karácsonyra való tekintettel – kipróbálhatjátok naranccsal és mandarinnal is!

 

Torony építés műanyag poharakból

Mennyi pohárból tudsz egy perc alatt tornyot építeni?

 

Kép forrása

 

Keresgélés

Kössétek be a játékos szemét és szórjatok szét a padlón meghatározott számú szaloncukrot. Megadott idő alatt kell megtalálnia az összeset. Csaliként mást is elszórhattok a cukrok közé!

 

Cukorkaválogatás

Egy nagy kupac színes cukorkát kell színek szerint kiválogatni külön-külön tálkákba – de egy kézzel. Felnőttek kaphatnak pici cukorkát (franciadrazsé, Smarties), gyerekek nagyobb szemű savanyúcukrot, vagy éppen szaloncukrot.

 

Minta kirakás cukorból

Kinek sikerül hamarabb? Sablont itt találsz hozzá.

 

Családi játékötletek karácsonyra:

Toddler Approved

 

Válogatás szívószállal

Ebben a játékban szívószál segítségével kell a pattogatott kukoricákat egyesével “felszippantani” és áttenni egy másik tálba. Mennyit sikerül egy perc alatt?

 

Cukorkalift

Ez egy jó feladat volt az “Egy perc és nyersz!”-ben! Nézd meg itt!

 

Célbadobás
 
Ezt a játékot ketten játsszák. Az egyik játékos eldob egy szaloncukrot a másik felé, akinek egy műanyag pohár segítségével kell azt elkapnia.

 

Célbadobás II.
 
Akasszátok fel az adventi koszorút az ajtókeretbe, vagy egyszerűen csak fogja meg valamelyikőtök az asztalon felállítva. Ki mennyi cukorkát tud átdobni rajta egy perc alatt?

 

Toronydöntés
 

Üres sörös-, vagy üdítős doboz biztosan akad majd az ünnepek alatt. Mielőtt a szelektív gyűjtőbe kerül, játszhattok is vele! Építsetek belőle tornyot (alulra 3, középre2, felülre 1) és próbáljátok meg bizonyos távolságról pillecukorral lebombázni!

 

Cserebere a dobozokkal
 

Ez is felnőtteknek való feladat! Nézd csak! 

 

Öltözz karácsonyfának!
 

Melyik csapat tudja leggyorsabban beöltöztetni a kiszemelt játékost karácsonyfának? (Mindenki egy egész krepp papír tekerccsel induljon!)

 

Családi játékötletek karácsonyra:

Ridge Times

 

Karácsonyi puzzle
 

Egyszerűen vágjatok szét egy újságból kiollózott karácsonyi képet, vagy nyomtassatok ki egy régebbi karácsonyi fotót. Ha két példányban készítitek, versenyezhet a két csapat, melyikük a gyorsabb!

 

Csomagolás
 

Ez a játék egy kis előkészületet igényel. Csomagoljatok be több réteg újságpapírba és sok-sok dobozba valamilyen apróságot (karácsonyfadísz, pici játék). Az a csapat nyer, amelyik előbb csomagolja ki az ajándékot! (Természetesen ehhez a két ajándékot ugyanannyi rétegben kell becsomagolni.)

 

Gumiarc

Erre a keksz-evős játékra biztosan emlékeztek! Ez karácsonykor is bevethető, hiszen édesség biztosan lesz az asztalon! Nézd meg itt!

 

Jó szórakozást. örömteli együtt töltött perceket kívánok!

Készíts karácsonyi Dobble játékot egyszerűen!

Gyere a Téli játéktárba!