Barion Pixel
Óvodába érkezve még nem minden kisgyermek ismeri az összes színt, előfordul az is, hogy bizonyos színeket kevernek egymással. A színek megismerése is sok-sok játékon keresztül a legkönnyebb.

A kisebbeknek való festegetős technikákkal, színes papírok megmunkálásával, sőt bármilyen játék közben (például az építőkockákból való építkezés során) sok-sok alkalmunk van megnevezni a színeket. Szép lassan aztán rögzülnek ezek az ismeretek és az alapszínek után az árnyalatokat is képesek lesznek majd felismerni. Erről a folyamatról itt olvashatsz bővebben.

 

A játékos tapasztalatokat nagyon jól kiegészítik a következő nyomtatható játékok is, amelyek mind-mind a színek megismerését állítják középpontba! Nézd csak!

Talán a fiúknak fog jobban tetszeni a kis dömpereket ábrázoló játék, amikor egyszerűen csak össze kell párosítani a színes teherautókat a megfelelő színű korongokkal.

 

 

Hasonló, de kicsit nehezebb játék, amikor egy járműhöz két szín tartozik, és ez alapján kell a megfelelő kerekeket “felszerelni”  az autókra.

 

A kesztyűk és sapkák párosításánál már az egyes színek árnyalatai is megjelennek.

A színek szerinti számolgatáshoz használhatjátok a kivágható színes labdákat…

…vagy gyúrhattok színes gyurmagolyókat,

 

esetleg elővehetitek a színes kupakokat is!

 

Ez a feladat megoldható színes matricák, vagy papírból kivágott kis formák ragasztgatásával is:

 

 

A szivárvány nem maradhat ki a színekkel való ismerkedés során! Készülhet gyurmából…

 

Vagy akár festékbe mártott ujjacskák segítségével:

 


 
Az „Ismerd meg a színeket!” játékcsomagban még több hasonló játékot találsz! Nézd meg itt!

 

A színek megismerése

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!