Barion Pixel

Hamarosan itt az anyák napja, ideje megtervezni, mivel lepjük meg az anyukákat, nagymamákat. A következő néhány ajándék ötlet nemcsak az óvónéniknek és a kreatív apukáknak szól, hiszen bármelyik alkotást elkészíthetitek a nagymamáknak is! 10 ötlet anyák napjára kézlenyomatokból.

A kicsiknek a legegyszerűbb megoldás, ha a tenyerük segítségével készítenek valamilyen képet. A kezük körberajzolásához még többnyire segítségre van szükségük, a papírból, textilből való kivágás pedig még a 6 éveseknek is gondot okozhat, hiszen a tenyerünk körvonala elég girbegurba. A gyerekek által legkedveltebb és legkönnyebben kivitelezhető technika a tenyérrel való festés. Mindegyik variációra találtok példát a következő ötletekben.

Rajzoljátok körbe papíron a gyerekek kezét, majd vágjátok ki és fessétek, díszítsétek kedvetek szerint!

 

ajándék ötlet anyák napjára

 

A tenyérnyomat virágot vastagabb kartonból készítsétek el! Szerintem jól illene a hátuljára egy kemény karton kitámasztó, hogy a „virágcserép” szépen megálljon a polcon. A gyerekek pedig pöttyözhetnek egyet a virágok közepébe az ujjukkal, vagy felirat helyett nyomdázhatnak ujjbeggyel sormintát.

 

ajándék ötlet anyák napjára

 

A kivágott kezekből akár szívet is formázhattok, ami egy üdvözlőlapra, vagy akár képkeretbe is kerülhet.

 

Easy Peasy and Fun

 

…vagy lehet a kis kezekből egy fa, amelyen csupa-csupa szív virágzik.

 

Little Project for Kids

 

Két kis kivágott kézből is készülhet az üdvözlőlap, közepén egy térhatású szívvel. Bár ez az ötlet eredetileg karácsonyra készült, szerintem bármilyen ajándékként megállja a helyét:

 

Non Toy Gifts

 

Ilyen bevásárlószatyorral szívesen mennek a nagyik a piacra! Ne felejtsétek el, hogy a szatyorra textilfestéket használjatok! Ha kész a mű, vasaljátok át a visszáján, így fixálódik a legtöbb festék. Ezután már mosható, vasalható.

 

ajándék ötlet anyák napjára kézlenyomatokból

 

Ha a gyerekek nem akarják abbahagyni a tenyérrel való festegetést (ez bizony gyakran előfordul), készíthettek egy kötényt is a szatyor mellé!

 

Anyák napi ajándék ötlet

 

Ez a szép virágos kép nagyon gyorsan elkészülhet. Csak festék és papír kell hozzá, esetleg ráadásnak egy masni.

 

ajándék ötlet anyák napjára óvodásoknak

 

Ha a tenyérnyomat mellett a kis ujjakkal is nyomdáztok, ilyen virágokat is készíthettek:

 

ajándék ötlet anyák napjára

 

Hasonló ötlet textilből. Na ez az, amit biztosan neked kell kivágnod!

 

ajándék ötletek anyák napjára

 

 

Még mindig a festegetésnél maradva egy nem megszokott ötlet: kis elefánt – nagy elefánt…bár szokatlan, de nagyon kedvesen mutathat egy anyák napi üdvözlőlapon is.

 

 

A következő képen a virágokat készíthetitek krumpli-, vagy répa nyomdával, az apró pöttyöket pedig ceruza végével.

ajándék anyák napjára ovisoknak

 

Egy egyszerű, de annál szebb ötlet. A vázákat vágjátok ki mintás kartonpapírból, a festékek közül pedig válasszatok hasonló színeket! Így lesz igazán harmonikus az összhatás!

 

ajándék anyák napjára

 

Gondoltatok már arra, hogy szép emlék lehet egy közös kézlenyomatos kép is? Végül is – a gyermekünk nélkül nem lehetnénk édesanyák!

 

ovis ajándék ötletek anyák napjára

Millybee

 

Ha szívesen sógyurmáztok, kedves ajándékot is készíthettek a segítségével. Receptet itt találsz hozzá.

 

ajándék anyák napjára

Messy Little Monster

 

Ne felejtsétek el, hogy a kezek körberajzolása nagyon jól használható a testséma fejlesztésre is! Mondjátok el, hogy éppen melyik ujjacskánál tartotok, használjátok először a jobb, majd a bal kezeteket a festésre, körberajzolásra! Közben mondókázhattok is. 

Jó készülődést!

Anyák napi színezhető ajándékok

Nézd meg a Játéktárban!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!