Tavaszi virágdíszek

Tavaszi virágdíszek

posted in: Kreatív, Tavasz, Vágás, ragasztás | 0

Ideje tavaszi díszbe öltöztetni a lakást! Ha a gyerekeket is szeretnétek bevonni a dekorálásba, készítsétek el ezt a két nagyon egyszerű virágdíszt! Az elkészítése igazán egyszerű, ráadásul a nyomtatható virág sablont még sokféle ötlethez felhasználhatjátok!

Először is nyomtasd ki az alábbi sablont (nyomtathatod egy kicsit vastagabb kartonra is, így könnyebb lesz körberajzolni):

Aztán vágjátok ki a nektek tetsző virágokat és rajzoljátok körbe bármilyen színes kartonon. Ha nincs otthon kartonpapírod, vágd ki a virág-formát egy vastagabb lapból, például pizzás doboz oldalából és vonjátok be valamilyen színes papírral. Ez itt egy gyűrt papír – ilyet gyakran találsz az ajándékba kapott virágcsokrokon is – ne dobd ki!

A virág közepéhez kereshettek valamilyen kerek tárgyat (kupakot, pénzérmét, gombot) és körberajzolhatjátok. Ha sok-sok virágot kivágtok, ragasszátok fel őket színes zsinórra, fonalra, vagy szalagra! Ehhez átlátszó ragasztószalagot használhattok!

Fellógathatjátok a füzért függőlegesen…

…vagy akár vízszintesen is:

Készíthettek cserépbe tűzhető kis virágokat is a sablon segítségével. A gyerekek ragasztgathatnak a közepébe golyóvá gyűrt krepp-papírt, vagy egyszerű szalvéta darabkát.

A kész virág hátuljára ragasszatok egy hurkapálcát átlátszó ragasztószalaggal. A hurkapálcára előzőleg tekerjetek krepp-papírt. Ezt a díszt olyan helyre tegyétek, ahol nem éri az eső! 

Szép lesz a dísz akkor is, ha egy nagyobb és egy kisebb virágot ragasztotok egymásra!

Leave a Reply