Adventi készülődés 1. Adventi koszorú

Adventi készülődés 1. Adventi koszorú

A gyerekek már nagyon-nagyon várják a Mikulást és a karácsonyt! Talán már ti is számoljátok minden nap, hogy mennyit kell még aludni, hogy eljöjjön az ünnep. A mai naptól kezdve azonban már könnyebb lesz a várakozás! Mától ugyanis minden nap találhattok valamilyen apró kis ötletet itt a blogon, amelyek segítségével együtt készülődhettek a karácsonyra. Ugye te is tudod, hogy nem elég csak a lakást feldíszíteni! Az adventi napok igazából arra valók, hogy a szívetekben, lelketekben is minden nap egy kicsivel közelebb kerüljetek az ünnep érzéséhez. Legyetek egy picit együtt minden nap, örömteli alkotást, együtt játszást kívánok!

Készítsetek ma egy kis koszorút a gyerekekkel is! Ehhez kiindulásként egy papírtányérra lesz szükségetek,  amelyre krepp papír darabkákat kell felragasztgatni. Ha nincs papírtányér otthon, keressetek egy keményebb kartonlapot (pizzás doboz!) és rajzoljatok körbe rajta egy nagy tányért, vagy fedőt. (Ezt a feladatot bízd a gyerekekre: keressenek valamit, ami nagy és kerek!)

karácsonyi ötletek gyerekeknek

Ha már ki sem látszik a papírtányér a sok zöld papírdarabtól, akkor tépjetek egy kis piros papírt is és gyűrjetek belőle gombócokat! Végül kössetek egy szép piros masnit a koszorúra!

Kicsi gyerekek, ha még nem tudnak ollóval vágni, tépkedhetik is a papírdarabkákat, aztán összegyűrve ragaszthatjátok fel a papírtányérra.


Leave a Reply